La sfârșitul zilei, odată ajunși acasă, primul reflex este să ne lăsăm geanta la intrare, pe masă, pe fotoliu sau în oricare alt loc disponibil din încăpere. Dacă te încearcă un sentiment de deja-vu, atunci este momentul să faci o schimbare. Investește inteligent și creează spații de depozitare pentru gentile tale, oricare ar fi dimensiunea lor. Poți realiza propriul proiect DIY sau poți atribui un rol nou obiectelor pe care le deții cu ajutorul sfaturilor din acest articol.

Cuprins

1. Cum să depozitezi gențile în funcție de tip și/sau dimensiuni

1.1. Depozitarea genților de mână

1.2. Depozitarea genților plic

1.3. Depozitarea genților de diferite dimensiuni

2. Soluții practice de depozitare a genților și idei de maximizare a spațiului disponibil

1. Cum să depozitezi gențile în funcție de tip și/sau dimensiuni

Există două aspecte pe care trebuie să le iei în considerare – sortare și mod de depozitare. Îți poți clasifica gențile în funcție de culori, mărimi sau design, iar apoi nu rămâne decât să le organizezi după criteriile alese. Ține cont de spațiul disponibil și de accesoriile pe care le poți folosi precum agățători sau cuiere. Iată câteva dintre întrebările pe care ți le poți pune: ai suficient loc în dulap pentru a adăuga câteva organizatoare de sertare sau alte accesorii pentru dressing? Ai la îndemână un suport pentru ziare și reviste? Dacă da, cum îl poți folosi în avantajul tău? Găsește-ți inspirația în ideile prezentate mai jos.

Majoritatea genților sunt confecționate din materiale fragile, care se pot deteriora, deforma, zgâria sau decolora în timp, motiv pentru care o măsură în plus de protecție te poate ajuta să le păstrezi într-o condiție bună cât mai mult timp. Depozitarea corespunzătoare poate prelungi durata de viață a accesoriilor tale, protejându-ți investițiile făcute.

1.1. Depozitarea genților de mână

Poți jongla cu diverse opțiuni de depozitare a genților de mână, de la rafturi la agățători, coșulețe și cutii de diferite dimensiuni. Totul depinde de spațiul de care dispui și de dimensiunea sau numărul genților pe care le deții (sau pe care le vei deține).

De cele mai multe ori gențile de mână pot fi voluminoase (cum ar fi geanta shopper sau tote), motiv pentru care coșurile sau cutiile de depozitare sunt o alegere excelentă dacă spațiul îți permite. Avantajul lor este varietatea de forme și dimensiuni din care poți alege, cât și aspectul lor estetic și modern. De asemenea, instalarea câtorva agățători pe ușile dressingului sau oriunde consideri adecvat rămâne printre cele mai fiabile opțiuni de depozitare.

1.2. Depozitarea genților plic

Pe lângă ideile prezentate anterior, aici poți opta și pentru suporturi de articole diverse precum coloane glisante sau coșuri retractabile care vin adesea în completarea dressingului tău.

Poți folosi spațiul suplimentar rămas pentru a pune în ordine și alte piese vestimentare precum pantofii sau papucii de casă. Dimensiunile mici ale genților plic îți oferă totodată mai multă flexibilitate și îți permit să apelezi la alternative mai inventive. O opțiune alternativă și mai puțin obișnuită sunt suporturile pentru ziare sau reviste.

1.3. Depozitarea genților de diferite dimensiuni

Dacă ai abilități și esti pasionat/ă de DIY, poți face loc schimbării folosindu-te de doar câteva instrumente. Separă gențile mari de cele mici cu ajutorul unor polițe din PAL melaminat care te vor ajuta să-ți organizezi colecția eficient și rentabil. În cazul în care consideri că spațiul poate fi mai bine maximizat prin instalarea unor despărțitoare verticale, poți achiziționa separatoare pentru rafturi transparente care se asortează perfect în orice dressing.

2. Soluții practice de depozitare a genților și idei de maximizare a spațiului disponibil

Dar stai, încă nu am epuizat toate variantele! Iată alte 3 idei simple de depozitare pe care le poți pune în aplicare.

- Matryoshka genților

Aproape în orice gospodărie vom găsi bine-cunoscuta „pungă cu pungi”. În lipsă de spațiu sau de o soluție rapidă, poți aplica oricând aceeași strategie și în cazul genților pe care le deții. Așază-le una într-alta, de la cea mai mare la cea mai mică, până când vei obține propria Matryoshka de genți! Poți recurge la această modalitate de depozitare cu accesoriile pe care nu le vei mai folosi prea curând și pe care dorești să le protejezi de zgârieturi sau praf.

- Folosește etajerele sau rafturile de perete

Unele gentuțe sunt pur și simplu prea frumoase să stea ascunse printre rafturile dressingului. De ce să nu le expui cu mândrie pe un raft suspendat sau pe o etajeră? Dacă dispui de suficientă îndemânare și de instrumentele necesare, poți încerca montarea unei polițe pe perete din materialul pe care îl preferi (PAL, MDF, PVC etc.). Este o soluție cu dublu avantaj: spațiu în plus de depozitare și introducerea unui element inedit de decor.

- Stăpânul Inelelor remastered!

Cuierele, cârligele sau agățătorile sunt toate opțiuni viabile, compacte și ușor de instalat. Iată însă o alternativă inventivă la fel de simplă și eficientă! Poți agăța mai multe genți pe același inel sau le poți aranja în funcție de dimensiuni, culori sau după cât de des le folosești.

Nu uita! Gențile, asemenea oricărui accesoriu fragil și des utilizat, trebuie igienizate periodic și ținute la distanță de praf și umezeală. Poți lua în calcul depozitarea acestora într-un ambalaj etanș din plastic pentru un plus de protecție.

 

Surse foto: Pexels.com; Ro.pinterest.com