Compartimentare dressinguri: idei pentru dimensiunile casei tale și pentru orice încăpere
Un dressing este important din multe motive, este ceea ce îți face casa completă, vine în ajutorul tău prin depozitarea în condiții bune a hainelor, pantofilor și a diverselor obiecte de care ai nevoie. Mai mult, ajută și la aspectul general, păstrând ordinea în întreaga casă. Din aceste motive, alegerea unui dressing potrivit pentru locuința și nevoile tale este esențială: trebuie să îl folosești, să îl deschizi și să îl închizi, dar și să îl păstrezi organizat.
Cuprins
1. Motivele pentru care este important să ai un dressing compartimentat după propriile nevoi și potrivit pentru dimensiunile casei tale
2. Compartimentare dressinguri: idei și modele pentru diferite încăperi
2.1 Amenajare dressing în dormitor
2.2 Compartimentare dressing în hol
2.3 Amenajare dressing în mansardă
2.4 Amenajare dressing în living
2.5 Amenajare dressing în debara
3. Idei pentru amenajarea dressingului în funcție de spațiul disponibil
3.1 Amenajare dressing într-un spațiu îngust
3.2 Compartimentare dressing într-un spațiu amplu
1. Motivele pentru care este important să ai un dressing compartimentat după propriile nevoi și potrivit pentru dimensiunile casei tale
Avantajele de a avea un dressing sunt numeroase. Dacă te gândești la acest lucru, te afli în fața deciziei corecte, locuința ta va fi mai ordonată, vei avea parte de mai mult confort și spect îmbunătățit.
Avantajele unui dressing:
- Vei avea mereu piesele vestimentare în ordine și la îndemână;
- Schimbarea garderobei în funcție de anotimp va fi mai ușoară. Având în vedere spațiul disponibil, nu va mai trebui să depozitezi hainele altor anotimpuri în cutii
- Vei avea o idee clară asupra hainelor pe care le deții și ce alte piese trebuie să-ți mai achiziționezi
- Vei menține ordinea într-un mod facil: va exista un loc pentru orice și totul va reveni mereu la locul său. Mai ales în cazul unui ritm de viață alert, nu va mai necesita timp să faci ordine în camere. Cu un dressing, vei putea vedea cu ușurință unde este totul și pentru a realizat acest lucru, spațiul trebuie organizat încă din prima zi. În acest fel, dacă ai un dressing bine planificat, fiecare dulap sau sertar va fi alocat pentru ceva anume și îți va fi foarte ușor să îți pui hainele la locul lor după ce le-ai spălat sau după ce te-ai schimbat înainte de culcare.
Așadar, dressingul are multe avantaje, atât pentru confortul tău, cât și pentru aspectul casei tale. Este foarte important să alegi cu atenție locul unde îl vei amplasa. În continuare, avem mai multe sugestii pentru tine.
2. Compartimentare dressinguri: idei și modele pentru diferite încăperi
Este foarte important să-ți amenajezi dressingul după preferințe și propriile nevoi. Este o încăpere pe care o poți aranja exact cum îți dorești și cum te ajută cel mai mult, o poți personaliza și proiecta după preferințe. Poți combina spații pentru umerase, rafturi, sertare și dulapuri mici, dar și suporturi pentru pantofi, pentru a avea totul bine organizat.
Dacă vrei să ai o imagine clară, dintr-o singură privire a tot ce este înăuntru, recomandarea este să optezi pentru un dressing deschis, fiind soluția ideală, întrucât nu vei avea uși care să îți limiteze câmpul vizual.
În schimb, dacă nu îți place să vezi toate hainele agățate sau pe rafturi, poți include uși. Acestea pot fi glisante sau clasice și pot include oglinzi în interior sau în exterior.
Oglinda este un element fundamental în dressing, așa că ar fi bine să incluzi cel puțin una. În funcție de designul pe care îl alegi, poți opta pentru diverse feluri de oglinzi. Dacă spațiul este deschis, va fi mai bine ca oglinda să fie poziționată într-un loc central, să poți profita de toată lumina care pătrunde, dar dacă spațiul este închis, o poți include în interiorul uneia dintre uși. Sfatul este să alegi o oglindă cu o lungime egală cu înălțimea ta, aceasta va fi mai utilă decât una mai mică. Mai jos găsești câteva sugestii despre cum poți să amenajezi dressingul în diferite încăperi din casa ta.
2.1. Amenajare dressing în dormitor
Dacă dimensiunile casei tale îți permit, poți să creezi o cameră în alta sau să îți amenajezi dressingul ca un spațiu independent, dar integrat în dormitor. O suprafață generoasă iți va permite și să încorporezi o multitudine de soluții de depozitare sub formă de rafturi, umerașe sau sertare, precum și alte elemente decorative, precum fotolii sau canapele, scaune și chiar manechine.
În schimb, dacă nu ai la dispoziție un spațiu foarte generos, poți crea un dressing chiar în spatele unei draperii, ca în imaginea alăturată.
Tot în cazul în care dimensiunea dormitorului nu permite crearea unei camere mai mici în interior, poți amenaja dressingul pe un întreg perete. Un sistem de uși glisante acoperite cu oglinzi va ajuta mult și la aspectul camerei, dar poți să folosești și pereți de sticlă.
2.2. Compartimentare dressing în hol
De obicei, amenajarea dressingului în holul casei este recomandată în cazul în care nu dispui de spațiu suficient pentru a-l pune în altă parte. Cu toate acestea, sunt multe avantaje și în a avea la dispoziție un astfel de loc pe culoarul dintre încăperi sau la intrarea în casă. Și sunt și moduri în care îl poți asambla astfel încât să nu-ți facă locuința să pară „încărcată”: poate fi amenajat de-a lungul unui perete și închis cu uși glisante, ca în imaginea alăturată.
De asemenea, poți să creezi o mică cameră, în interiorul holului. Poate fi un „spațiu de trecere” dintr-o parte în alta, unde poți amplasa diverse sertare, dulapuri și chiar umerașe.
2.3. Amenajare dressing în mansardă
Mansarda este unul din locurile ideale pentru un dressing. Îți oferă o mulțime de soluții pentru utilizarea spațiului și ai avantajul că este un spațiu mai intim, departe de zonele intens circulate ale casei.Mai mult, ai posibilitatea să încorporezi diverse stiluri de amenajare, combinând suporturile pentru umerașe cu sertare și dulapuri închise și deschise.
În cazul în care ai zone în care tavanul este un nivel mai jos, poți să profiți la maximum de acel spațiu și să comanzi corpuri de mobilier personalizate, astfel încât să încapă la fix. Nu uita că hainele tale, accesoriile și încălțămintea sunt păstrate cel mai bine de materialele de calitate superioară.
2.4. Amenajare dressing în living
Livingul este și el un loc destul de bun pentru amenajarea dressingului, de obicei pentru că beneficiezi de un spațiu mai mare. Totuși, având în vedere că este o încăpere în care îți petreci mult timp alături de familie și poate și de alți oameni, este recomandat ca dressingul să nu fie la vedere. Îl poți masca în diverse feluri: poți să creezi o mică cameră chiar în interiorul livingului, poți să-l ascunzi în spatele unei draperii sau să-l închizi cu uși glisante acoperite de oglinzi și flancate de draperii. Totodată, poți să-ți creezi dressingul din dulapuri închise care să se potrivească perfect cu restul pieselor de mobilier.
2.5. Amenajare dressing în debara
Mulți oameni aleg să amenajeze dressingul în așa fel încât să fie unul veritabil. Avantajul este că, fiind un spațiu de depozitare, poți să folosești întreaga sa suprafață pentru acest lucru. În plus, fiind un loc mai ferit din casă, poți să îmbini diverse stiluri și piese de mobilier, de la dulapuri închise și deschise, la sertare, cutii și suporturi pentru umerașe. De multe ori, debaraua nu este un loc foarte încăpător. Pentru a profita de întreaga sa dimensiune, poți să îți creezi chiar tu mobilierul de care ai nevoie pentru a umple fiecare colțișor. Te poți folosi de plăcile de PAL melaminat sau MDF pentru a avea parte de rezultate de calitate superioară.
3. Idei pentru amenajarea dressingului în funcție de spațiul disponibil
Cel mai important aspect al creării unui dressing în casa ta este spațiul pe care îl ai disponibil. Avem câteva sugestii pentru amenajarea acestuia, în funcție de dimensiunea locului unde va fi amplasat.
3.1. Amenajarea dressingului într-un spațiu îngust
Spațiile înguste sunt marile provocări, mai ales când familia este numeroasă sau când lucrurile pe care vrei să le depozitezi sunt foarte multe. Dar dacă vei sacrifica câțiva metri pătrați pentru un dressing, vei elibera spațiile în care îți depozitai lucrurile înainte, iar locuința ta va arăta mult mai ordonată și mai aerisită.
Așadar, după ce ai identificat spațiul în care îți poți amplasa dressingul, următorul pas este să te hotărăști dacă vrei să fie un loc vizibil sau nu. Poți opta pentru un spațiu deschis sau ai mai multe variante să-l maschezi. Poți să-i pui o ușă glisantă, să îl îmbraci cu o draperie sau chiar să faci o nouă cameră cu ajutorul unui perete fals.
Ulterior, trebuie să utilizezi spațiul cât mai bine cu putință. Poți să construiești mobilierul potrivit pentru tine, acele piese care să se încadreze la fix, iar apoi să folosești diverse alte trucuri pentru a câștiga spațiu. De exemplu, poți să plasezi hainele voluminoase pe umerașe, pe care să le așezi în exteriorul corpurilor de mobilă, nu vrei să ocupi un sertar întreg doar cu un singur obiect vestimentar. Pantofii pot fi puși în cutii, iar acestea așezate, cu etichete, unele deasupra altora. La fel, poți câștiga spațiu dacă încorporezi oglinzile în mobilier sau pereți.
De reținut că este foarte important ca încăperea respectivă să aibă o lumină bună. Poți să aduci și un plus de atmosferă dacă amplasezi lumini LED în locurile mai întunecate.
3.2. Compartimentare dressing într-un spațiu amplu
Când beneficiezi de tot spațiul de care ai nevoie, amenajarea dressingului poate să fie o plăcere. Poți să integrezi exact elementele de design care îți plac, să îți lași încălțămintea la vedere pentru o accesibilitate mai bună și chiar să adaugi elemente de decor sau piese de mobilier, precum canapele sau fotolii. Oglinda poate fi amplasată central, iar femeile pot adăuga și un spațiu unde să se machieze.
Pentru a-ți crea un dressing cum ai visat, nu ai nevoie decât de un pic de imaginație. Ideile din acest articol îți pot oferi inspirație despre cum să amenajezi un asemenea spațiu, dar și ce tip de accesorii de mobilier și materiale sunt recomandate.
Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com, Shutterstock.com