PVC: informații despre materia primă utilizată pentru finisarea mobilierului

PVC: informații despre materia primă utilizată pentru finisarea mobilierului
General 16/09/2022

Când vrei să îți amenajezi locuința, trebuie să iei în considerare multe lucruri pentru a obține rezultatul mult așteptat: mobilierul perfect, paleta de culori, sursele de iluminat. Despre mobilier este recomandat să ai cât mai multe informații, din ce materii prime se realizează, ce accesorii sunt folosite, care este nivelul lor de calitate, cum sunt finisate materialele.

În acest articol îți vom împărtăși mai multe informații despre PVC și în ce fel este utilizat pentru finisarea mobilierului.

Cuprins

1. Ce înseamnă PVC

2. PVC: un material folosit ]n realizarea canturilor pentru mobil[

1. Ce înseamnă PVC

PVC-ul este cunoscut și sub numele de policlorură de vinil, iar în limba engleză este o prescurtare a termenului „polyvinyl chloride”. Acesta reprezintă un tip de plastic utilizat în nenumărate industrii, fiind rezistent la apă, foc și raze ultraviolete. În forma sa de bază, PVC-ul are o structură rigidă, dar în același timp casantă, fiind folosit cu precădere pentru realizarea țevilor. În schimb, PVC-ul plastifiat este flexibil și mai moale, și datorită acestor caracteristici, poate să înlocuiască elasticul în unele cazuri!

Pentru amenajarea bucătăriei și a restului casei, PVC-ul are rolul de a asigura două aspecte importante din procesul de finisare:

- protecția pieselor de mobilier;

- aspectul estetic plăcut.

Cele mai semnificative proprietăți ale PVC-ului sunt:

- densitatea – PVC-ul este foarte dens în comparație cu majoritatea materialelor plastice;

- accesibilitatea – PVC-ul este ieftin și ușor de procurat;

- durabilitatea – PVC-ul are o durabilitate mare în timp;

- rezistența – PVC-ul se comportă excelent dacă este supus unor factori externi.

Datorită proprietăților menționate mai sus, PVC-ul este folosit destul de des, atât în formă dură cât și plastifiată, oferind multiple avantaje pentru diferite industrii.

2. PVC: un material folosit ]n realizarea canturilor pentru mobilă

În industria mobilei, PVC-ul este utilizat în special pentru realizarea canturilor de mobilier. Cantul este un element termoplastic necesar pentru a finisa profilurile produselor laminate pe bază de lemn. Cu alte cuvinte, cantul poate fi descris drept o folie ce acoperă muchiile mobilierului realizat din PAL sau MDF.

Atunci când te axezi pe detaliile mobilierului din casă, precum îmbinările blatului de bucătărie, îți dorești să alegi elementele cele mai potrivite din punct de vedere funcțional și estetic. În acest sens, este important să alegi tipurile potrivite de profile pentru canturi, dacă îți dorești un mobilier care să reziste pentru mai mult timp și să ofere o notă aparte încăperii!

Așadar, iată ce trebuie să știi despre cantul de PVC:

- fiind realizat din plastic, este rezistent la frecare, la șocurile mecanice și la zgârieturi, având o durabilitate mai mare în timp față de cantul de melamină;

- după ce ai realizat o bordură în marginea mobilierului, se fixează simplu, prin presare, spre deosebire de canturile de ABS, care au nevoie de adezivi și de alte accesorii, precum mașina de aplicare a cantului;

- nu se finisează;

- nu are un grad foarte mare de rezistență la aburi și umezeala care se infiltrează în zonele neacoperite dintre PAL și fâșiile de cant.

Cantul este un produs care se regăsește în diferite stiluri de amenajare interioară, de la cel tradițional, până la cel modern. De exemplu, pentru insula din bucătărie, blatul necesită un set de canturi care oferă nu doar protecție sporită, ci și o amenajare inedită, deoarece se asortează ori contrastează cu celelalte culori alese pentru bucătărie!

În concluzie, pentru amenajarea casei tale, alegerea materialelor și accesoriilor potrivite este o decizie extrem de importantă, deoarece afectează rezistența mobilierului. Cantul este un element de nelipsit în acest proces, iar cel din PVC oferă finisajul necesar pentru un aspect uniform, plăcut din punct de vedere estetic și care să reziste odată cu trecerea timpului.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor