HDF Simplu

HDF - plăci durabile și de calitate pentru obiecte de mobilier

Plăcile din PFL sau HDF sunt produse ale industriei de mobilier folosite mai ales ca panouri în partea din spate a corpurilor de mobilier, în structura altor ansambluri sau chiar ca panouri simple cu o diversitate de întrebuințări. Placajul HDF se deosebește de HDF-ul simplu prin procedeul de fabricație, dar și prin aspect. Astfel, denumirea panourilor din PFL simplu este, de fapt, prescurtarea expresiei “placă fibrolemnoasă cu densitate înaltă” (High Density Fibreboard/Hardboard). Prin urmare, foile de PFL se obțin prin procedee industriale de presare a fibrelor extrase din masa lemnoasă. Este de notat că în procesul de obținere al PFL-ului nu se folosesc rășini sintetice, așa cum este cazul altor materii prime de bază în fabricarea mobilei moderne.

HDF simplu - o varietate de plăci din fibre lemnoase folosită pe larg în industria mobilei

Alături de HDF-ul simplu, o altă varietate este HDF-ul brut sau nelăcuit, care poate fi folosit în aceleași scopuri ca și placajul PFL. Și acesta este obținut tot prin presarea fibrelor lemnoase amestecate cu rășini cu ajutorul preselor industriale. Se obține astfel un material omogen care, ulterior, poate fi lăcuit, rezultând variante de HDF uni sau de HDF lemn cu diverse nuanțe ce pot imita esențe lemnoase în funcție de preferințe.

Filtre active

Se afișează 1-1 din 1 produs(e)
Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparație.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența navigării pe website-ul nostru. Vom presupune că sunteți de acord, dar puteți renunța, dacă doriți.