Montarea sertarelor nu este un lucru foarte ușor, mai ales pentru persoanele care nu au cunoștințe în asamblări. Totuși, folosind materialele potrivite, munca ta se poate simplifica foarte mult. Având la îndemână accesorii de calitate și informații utile, vei realiza acest proces mai repede și mai ușor.

Cuprins:

1. Montarea sertarelor - informații utile

2. Montarea sertarelor cu șină - ce ai nevoie pentru acest proces

1. Montarea sertarelor - informații utile


Dacă ai ajuns în etapa de montare a glisierelor pentru un sertar cu bile, ai nevoie de un ghid care să te ajute în acest proces. De cele mai multe ori, piesele de mobilă vin la pachet cu accesorii pentru sertarele de mobilier, însă atunci când faci un proiect de la zero, trebuie să te asiguri că achiziționezi tu toate piesele de care ai nevoie.

Montarea propriu-zisă a sertarelor poate fi simplă, dacă urmărești câțiva pași esențiali:

1. Se asamblează părțile laterale ale sertarului, inclusiv partea de jos, adică suportul;

2. Se alege dimensiunea potrivită a glisierelor, în funcție de mărimea sertarului;

3. Se montează suportul pentru glisiere în corpul mobilierului, în dreptul locului unde vei introduce sertarul;

4. Se montează glisierele pe spatele sertarului, în lateralele acestuia, prin prindere și înșurubare;

5. Se potrivesc șinele și se introduce sertarul în corpul mobilierului.

Indiferent dacă este vorba despre o glisieră sau despre un sertar cu bile, pașii care trebuie să fie urmați sunt asemănători în ambele cazuri. De cele mai multe ori, este indicat ca un profesionist în domeniu să facă aceste proceduri, pentru a se asigura că ele sunt corecte, iar rezultatul final este cel dorit de către client. Desigur, dacă vrei să experimentezi sau ești pasionat de DIY, poți lua în considerare acest ghid, pentru a înțelege care sunt pașii de urmat.

Cea mai importantă parte a acestui proces constă în alegerea produselor și ustensilelor pe care urmează să le folosești. Acordă atenție dimensiunilor, materialelor, producătorului, prețului și calității. Aceste lucruri îți vor asigura un rezultat excelent, de care vei fi mulțumit.

2. Montarea sertarelor cu șină - ce ai nevoie pentru acest proces

Dacă ai ales să pui sertare metalice în dressing sau în bucătărie, trebuie să știi că va trebui să montezi glisiere pentru sertar diferite, în funcție de destinația lor finală. Astfel, pentru un dressing se recomandă achiziționarea unor glisiere cu bile pentru sertare sau glisiere cu role pentru sertare deoarece, sunt foarte practice, ușor de manevrat și nu se blochează în timp. Aceste tipuri de glisiere au o durată de viață îndelungată, fiind folosite chiar și pentru amenajarea spațiilor industriale.

În cazul în care te pregătești pentru montarea sertarelor în bucătărie este recomandată alegerea unor glisiere cu prindere sub sertar. Acestea au lungimi variate, ceea ce înseamnă că le poți personaliza după dimensiunile mobilierului. Mai mult decât atât, îți garantează sertare practice și foarte silențioase, caracteristică principală a acestora, ceea ce le face perfecte chiar și pentru dulapurile din dormitor.

De asemenea, indiferent de alegerea sertarelor, trebuie să te asiguri că achiziționezi sisteme de închidere pentru sertare care să aibă o calitate ridicată. Fie că le montezi la bucătărie, fie că le vei asambla în dressing sau în altă cameră a casei, este important să le asiguri o durată de viață cât mai mare.

Aproape în fiecare zi aceste sertare sunt folosite, ceea ce înseamnă că se pot deteriora foarte ușor dacă nu au o calitate bună. Pentru a evita uzura, poți apela la amortizoare pentru sertare, care asigură o închidere ușoară și foarte silențioasă.

Așadar, pentru a te asigura că montarea șinelor sertarului și asamblarea sertarelor este efectuată într-un mod cât mai profesionist, asigură-te că ai la îndemână atât accesoriile potrivite, cât și acest ghid!

Sursă foto: Unsplash.com