Atunci când spațiul te limitează, dar vrei să ai o organizare bună și să folosești în mod eficient fiecare sertar, dulap sau loc de depozitare, există câteva trucuri și idei utile pe care le poți pune în aplicare. Află în acest articol care sunt acestea.

Cuprins:

1. Amenajări pentru spații mici: efectul culorilor deschise

2. Mobilier multifuncțional pentru amenajări interioare de spații mici

3. Idei de mobilă și amenajare pentru spații mici

1. Amenajări pentru spații mici: efectul culorilor deschise

Un truc folosit adesea de către designeri pentru amenajări interioare de spații mici este dat de culorile deschise, precum bej, gri, alb, galben sau roz pal. Acestea creează ideea de spațialitate, iar dacă folosești inclusiv o oglindă care să reflecte lumina și câteva sisteme de iluminare cu lumină caldă, precum și ferestre mari cu perdele sau draperii albe, vei reuși să creezi iluzia unui spațiu mai mare.

Mai apoi, totul ține de modul în care amenajezi și cum folosești într-un mod inteligent mobilierul, rafturile și obiectele de decor pentru optimizarea spațiului disponibil. Prin urmare, există câteva idei de amenajare pentru spații mici pe care le poți folosi, indiferent că este vorba despre dormitor, birou, bucătărie, baie, living sau debara.

2. Mobilier multifuncțional pentru amenajări interioare de spații mici

Un alt truc de amenajări interioare pentru spații mici este folosirea pieselor de mobilier multifuncționale. Acestea pot fi, de exemplu, blaturi de mese extensibile, o canapea extensibilă, care poate fi folosită și ca pat sau un corp de mobilier cu spațiu de depozitare ascuns. Astfel de piese sunt perfecte atunci când spațiul este o problemă și vrei să găsești soluții pentru a depozita toate obiectele, însă nu vrei ca acestea să fie vizibile.

În același timp, pereții pot fi cheia succesului în amenajarea unui spațiu mic pentru depozitare în living, dormitor sau baie, spre exemplu. Ce poți face în acest caz pentru depozitarea unor obiecte mici de decor sau pentru utilizare zilnică este să instalezi câteva rafturi pe pereți pentru care poți folosi suporturi corpuri suspendate, cuiere sau suporturi articole diverse.

3. Idei de mobilă și amenajare pentru spații mici

Pentru mobilier, experții în amenajări interioare recomandă ca, atunci când nu dispui de un spațiu mare, să folosești mobilier cât mai simplu, în aceeași culoare, cel mai indicat să fie una deschisă. Un model ales adesea pentru spații mici de amenajare este cel fabricat din pal melaminat.

Astfel, pentru o cameră de mici dimensiuni este recomandat să fie ales mobilier în culori precum bej, alb sau gri, care să fie realizat cât mai simplu, pentru a evita să supraaglomerezi spațiul, atât din punct de vedere vizual, cât și ca organizare. De ajutor poate fi și folosirea unor accesorii pentru uși de mobilier sau pentru un design minimalist sisteme deschidere prin apăsare.

Mai mult, în lista de trucuri pentru amenajări și idei pentru spații mici la care poți apela este și folosirea de cutii de depozitare în aceeași nuanță cu mobilierul ales, care pot fi așezate deasupra dulapurilor, sub pat sau pe rafturi înalte. În astfel de cutii poți depozita obiecte pe care le folosești rar, haine de sezon și nu numai. Ține cont și de faptul că de mare ajutor pot fi și câteva suporturi pentru umerașe pentru a așeza în mod ordonat și eficient hainele în dulapuri. Astfel de trucuri și soluții de depozitare pentru cum sa organizezi locuința pentru a economisi spațiu, precum și ideile de compartimentare a dressing-urilor pentru orice obiecte necesare sau de decor pot fi de mare ajutor atunci când spațiul îți dă bătăi de cap.

Prin urmare, să amenajezi un spațiu mic este o operațiune dificilă, însă nu este nici pe departe imposibilă, mai ales atunci când folosești câteva dintre cele mai bune idei de design care vor înfrumuseța orice spațiu. Tu cum plănuiești să îți renovezi locuința?

 

Sursă foto: Unsplash.com.