Atunci cand doresti sa achizitionezi un sistem de glisare, indiferent de proiectul pe care vrei sa il realizezi, trebuie sa alegi unul rezistent, silentios, fiabil si practic.

In functie de modul de glisare, avem sisteme de glisare in perete si sisteme de glisare pe langa perete.

Sistemele de glisare in perete necesita realizarea unui perete si a unui spatiu despartitor (usa se va culisa in acest spatiu, fiind invizibila). Sistemele de glisare pe langa perete se pot realiza atunci cand se monteaza si un sistem de culisare care sa ruleze usa in paralel cu peretele.

In functie de modul de prindere utilizat, le putem imparti in sisteme usi aplicate (este un sistem invizibil - folosit in principal pentru usile dulapurilor) si sisteme usi incadrate (este un sistem vizibil, montat de cele mai multe ori pe tavan sau pe pereti). De exemplu, sistemul de glisare KLS 120D se poate folosi pentru ambele mecanisme.

Daca proiectul tau presupune montarea unor usi foarte grele, iti recomandam utilizarea unor sisteme de compensare a deformatiilor sau profile metalice care sa le incadreze.

De asemenea, in functie de buget poti opta si pentru includerea unor sisteme de amortizare la inchidere si la deschidere, care sa garanteze o inchidere lina si silentioasa a usilor si/sau dispozitive de distantare care sa protejeze usile de deteriorari.

Spatiul de depozitare ocupa un loc foarte important si este indispensabil pentru orice tip de locuinta. Cu materiale si accesorii de calitate, poti beneficia de un dressing care sa reziste o perioada cat mai indelungata.