Iata pasii pe care sa-i urmezi atunci cand vrei sa construiesti un dressing in regim DIY.

1. Pozitionarea dressingului

Alegerea spatiului destinat unui dressing nu trebuie facuta la intamplare. Este important ca el sa fie situat cat mai aproape de dormitorul principal si sa fie cat mai departe de baie. Se stie ca umezeala, dar si aburul afecteaza atat imbracamintea, cat si incaltamintea. Daca doresti ca obiectele tale vestimentare sa fie cat mai bine protejate, ar trebui sa te asiguri ca ele sunt ferite de aceste pericole.

2. Dimensiunile dressingului

Daca ai la dispozitie o camera intreaga pentru a o transforma in dressing, lucrurile se simplifica putin, dar chiar si asa, e nevoie sa construiesti cateva rafturi si chiar dulapioare. Le poti construi din PAL melaminat, acesta fiind cel mai ieftin, dar si cel mai folosit material. La fel de bine poti opta si pentru MDF, lemn si chiar metal. Apoi poti monta cateva accesorii de dressing, precum: suport pentru pantaloni, suport pentru pantofi, coloana glisanta pentru garderoba etc.

Daca spatiul din camera iti permite, poti construi un dulap din PAL destinat in principal hainelor, in care sa adaugi rafturi si suporturi pentru umerase. Iar daca ai foarte multe perechi de pantofi poti construi un dulap intreg pentru ei, pe care il poti inchide cu un sistem de usi glisante. Poti adauga o masuta de toaleta, o oglinda si, de ce nu, o canapea de mici dimensiuni. 

3. Schita dressingului

Pentru a calcula necesarul materialelor, dar si pentru a avea o idee mai clara asupra compartimentarii este necesara realizarea unei schite. Poti folosi programe speciale, dar poti urma si clasica metoda, cea a desenului pe hartie.

4. Materiale necesare

Daca ai finalizat schita, poti trece la urmatorul pas, alegerea materialelor. Ce optiuni ai la dispozitie?

Lemn masiv, MDF sau PAL

  • Poti opta pentru MDF sau lemn masiv pentru fronturi sau chiar intreaga carcasa a dulapului.
  • Politele si sertarele le poti realiza din PAL melaminat, fiind si cea mai ieftina varianta. 
  • Pentru compartimentare poti opta pentru suporturi haine si pantofi din metal. Sistemele si accesoriile metalice, cele care sunt concepute special pentru compartimentarea dulapurilor, sunt foarte eficiente in organizarea dressingul si sunt si foarte usoare.

Citeste continuareaConstruirea unui dressing (II)

accesorii dressing Regency Company