Pentru a te bucura de un spatiu practic, trebuie ca aceste zone sa fie bine delimitate, asezate intr-o ordine rationala si sa fie relativ apropiate.

Spatiul de depozitare

Intr-o bucatarie, spatiul de depozitare este esential. Toate lucrurile trebuie asezate in mod firesc si toate ustensilele sa iti fie la indemana. Nu uita si de accesoriile de bucatarie, un organizator sertar, un suport pentru tacamuri sau un sistem de prindere a capacelor pot fi un real ajutor in organizarea lucrurilor.

De asemenea, in ziua de astazi avem la dispozitie foarte multe solutii pentru depozitare: sertare detasabile, coloane glisante cu amortizare si cu cosuri de depozitare, dulapuri tip coloana si multe altele lucruri care sa ne usureze viata de zi cu zi.

Intr-o bucatarie de mici dimensiuni este absolut necesar sa utilizezi tot spatiul pe care il ai la dispozitie, inclusiv cel de pe verticala. Este o solutie practica, dar si estetica. Pentru a te bucura de spatii functionale, apeleaza la coloanele de depozitare – cos Jolly, coloana glisanta, coloana rotativa, organizatoare pentru sertare, etc.

Motion

O bucatarie practica, este o bucatarie care pune in prim plan confortul utilizatorului, unde fiecare obiect are un loc bine definit, dar care ne permite sa ne miscam in voie.

Sertarele glisante sunt de un real ajutor deoarece ele pot fi accesate mai usor. Intr-un dulap este mai greu sa cauti, pe cand intr-un sertar glisant avem acces la orice obiect din interiorul acestuia.

Mobilierul de bucatarie este folosit foarte des, din acest motiv este important ca usile si sertarele sa poata fi deschise cu usurinta. Un sistem de deschidere sau ridicare prin simpla apasare iti vor asigura accesul facil in bucatarie, iar un sistem de inchidere cu amortizor va prelungi durata de viata a mobilierului.